Nieuws en Events

FaKtory Infini - Eco Fashion & Lifestyle beurs was een succes!

Nieuws OC Kortrijk 10.12.2018

Van 6 tot en met 9 december vond FaKtory Infini plaats in Hangar K in Kortrijk. Het nieuwe eco fashion en lifestyle event werd georganiseerd door Julie Lietaer (European Spinning Group), Niki de Schryver (COSH) en Piet Verhoeve (Hangar K) met de medewerking van het Europees Interreg project PROGRES.

De beurs  werd ingewijd met een VIP Opening Night op donderdag 6 december. Daar werden we ondergedompeld in de wereld van de circulaire mode en co-creatie aan de hand van een panelgesprek met ondernemers zoals Tom Duhoux (HNST), Cédric Vanhoeck (Resorecs) en Julie Lietaer (European Spinning Group) en ook de managing directors van Alsico en Lectra waren daar aan het woord. Het was een interessante netwerkavond waarbij we al verschillende standen van zowel startende als ervaren ondernemers in de circulaire fashion industrie konden bewonderen.

De tweede dag van de beurs werd helemaal gewijd aan B2B. De ochtend werd goed ingezet met pitches van de startende ondernemers in de circulaire textiel industrie in het kader van het Interreg project Protopitch 3.0. Daar hoorden we verschillende inspirerende verhalen van jonge starters en hoe zij het ondernemerspad bewandelen. De namiddag werd gevuld met workshops en lezingen rond het thema circulaire economie.

Het hele weekend stond FaKtory Infini open voor het publiek en konden er een heleboel duurzame producten aangekocht worden. Er werden een duizendtal bezoekers op de beurs verwelkomd. Zeker en vast een succes voor de eerste editie.