Nieuws en Events

'Ik koop lokaal'-ambassadeurs 2021 zijn bekendgemaakt

Nieuws OC West 18.06.2021

52 West-Vlaamse winkeliers zijn door hun klanten verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Tijdens een online finale op 17 juni werden de lokale ambassadeurs onthuld en in de kijker gezet, Bakkerij Laurens (Jabbeke) werd tot Provinciale Ambassadeur verkozen.

Bakkerij Laurens uit Varsenare, Jabbeke (copyright: Marc Van Iseghem)

'Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’

Voor de derde keer ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ op zoek naar ambassadeurs.

Meer dan 400 handelaars registreerden zich via www.ikkooplokaal.be om het gezicht te worden van deze campagne en consumenten mee bewust te maken van het belang van lokaal kopen.

Nele Leys is medezaakvoerder van Mi Kaaza en ‘Ik koop lokaal'-ambassadeur in de gemeente Wevelgem: “Mensen moeten zich er bewust van zijn dat ze een levendige kern zelf in de hand hebben. Als je veel handelszaken wil, moet je er wel naartoe gaan. Wij geven alvast het goede voorbeeld en proberen als ondernemer ook zelf veel lokaal te kopen. Het moet een soort van reflex zijn om eerst te kijken wat je binnen je eigen gemeente kan aankopen.”

Deze ambassadeursactie is één van de speerpunten van de ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’-campagne die OC West voert. De waarde van de lokale handelaar in onze maatschappij wordt evenwel het hele jaar onderstreept. Jean de Bethune, voorzitter OC West: “De coronacrisis heeft ons de lokale handelaar ook meer dan ooit doen missen. Toen de handelszaken de deuren moesten sluiten, waren onze gemeenten en steden doods. Het lokaal kopen heeft het voorbije coronajaar hierdoor ook heel wat positieve aandacht gekregen. Deze trends nemen we dan ook mee in ons detailhandelsbeleid, waarbij we als Provincie samen met Ondernemerscentra West-Vlaanderen, volop de kaart trekken van sterke handelskernen.”

Stoef met jouw lokale winkelier en win

Tussen 26 april en 25 mei kon het grote publiek stemmen op en stoefen met zijn favoriete winkelier. Hierdoor maakten ze kans op een weekendarrangement of een cadeaucheque van de deelnemende steden en gemeenten.

Stemmen verliep via de website www.ikkooplokaal.be, stoeffoto’s werden gepost op via Facebook of Instagram. Uiteindelijk gaven meer dan 35.000 mensen hun voorkeur door.

52 lokale ambassadeurs en één provinciale winnaar

Op de digitale finale op 17 juni werden 52 lokale ambassadeurs bekroond. Per deelnemende gemeente is één ambassadeur verkozen, Bakkerij Laurens uit Jabbeke werd tijdens de finale tot Provinciale Ambassadeur verkozen.

Ontdek alle ambassadeurs via ikkooplokaal.be