Nieuws en Events

Rapporten Detailhandel 2022 beschikbaar

Nieuws OC West 08.06.2022

Het vernieuwde Rapport Detailhandel, met o.a. inbreng van de dienst DSA van POM West-Vlaanderen, is gepubliceerd op provincies.incijfers.be. Met dit rapport beschik je over de meest recente cijfers inzake het detailhandelsaanbod in je stad of gemeente.

Data

Om het detailhandelsbeleid voor jouw stad of gemeente te kunnen uitwerken, zijn up-to-date cijfergegevens onontbeerlijk. Met dit nieuw rapport beschik je over de meest recente cijfers over de evolutie van het aantal winkels, de variëteit in het winkelaanbod, de kenmerken van de winkelleegstand, de verschuivingen in de commerciële mix van winkels met horeca en diensten, enz. Je kan ook gemeenten en regio’s met elkaar vergelijken.
Nieuw is dat, naast een actualisering van de cijfers, ook de structuur van de themaboom onder handen genomen werd. En er werden ook gegevens over horeca en supermarkten toegevoegd.

Naar de rapporten

Advies op maat

Op basis van deze gevalideerde cijfers kunnen we jouw stad of gemeente helpen met het opmaken van een strategisch commercieel plan. Kies daarbij voor een afgebakende handelskern en teken de krijtlijnen uit van een solide detailhandelsbeleid. De detailhandelscoaches kunnen jou daarbij zeker verder helpen, met advies op maat.

Inspiratie

Je hebt al een plan, maar je zoekt nog inspiratie om concrete acties op te zetten? Blader ook eens door onze gids met 75 inspirerende voorbeelden waarmee je als lokaal bestuur aan de slag kan voor een dynamisch detailhandelsbeleid.  

foto economie detailhandel 32