Nieuws en Events

START&GO BIEDT EXTRA ONDERSTEUNING AAN MENSGERICHTE ONDERNEMERS IN OPMARS

Nieuws OC West 07.06.2019

Meer en meer ondernemers plaatsen de mens centraal in hun business. Een heel diverse groep ondernemers van ergotherapeuten, lifestyle- en burn-outcoaches tot sportcoaches en loopbaanbegeleiders wordt groter en groter. Start&GO wil deze groeiende groep een handje helpen om hun ondernemersskills aan te scherpen en een businessmodel op maat te ontwikkelen.

20190606_mensgerichtondernemen.jpg

Uit cijfers van de Nederlandse Kamer van Koophandel steeg de voorbije vijf jaar het aantal coaches dat mensen begeleidt in werk, studie of depressie met 66%. Ook in Vlaanderen steeg het aantal mensgerichte ondernemers en zelfstandige coaches in heel diverse sectoren de voorbije jaren fors. "Als mensgerichte ondernemer werk je met en voor de mens. Je deelt je expertise of ervaring en zet je elke dag opnieuw in om anderen te helpen”, vat Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen samen. “Op het einde van de rit zorgen mensgerichte ondernemers voor meer winst voor mens en maatschappij maar mogen we de ondernemer zelf niet vergeten.”

Heel wat van die coaches doorliepen een parcours verschillend van hun collega-ondernemers. Om de ondernemersvaardigheden van deze groep aan te scherpen, biedt Start&GO de komende maanden heel wat inspiratiesessies, workshops, klankbordsessies en netwerkevents aan. Daarnaast wil Start&GO ook andere ondernemers mobiliseren om na te denken hoe ze mensgericht ondernemen in hun werking kunnen integreren.

Tijdens de kick-off van de dit project op donderdag 6 juni in Marke kunnen de aanwezige coaches alvast lessen trekken uit de ondernemersreis van Evy Gruyaert. Daarnaast staan er drie break-outsessies van respectievelijk Gerd Bellemans (id punt), Reinout Van Zandycke (Exposure) en Dorothée Willems (Coaching The Shift) op het programma. In een latere fase van het project worden er begeleidingstrajecten voor ondernemers opgericht. Deze specifieke trajecten bieden ondersteuning om een op mensgericht ondernemen aangepast businessmodel te ontwikkelen. Ook wordt er een digitaal platform opgericht voor virtuele ontmoetingen en om samenwerking te stimuleren.Meer informatie:

Nele Dekeyser

Start&GO     

POM West-Vlaanderen

T +476 70 57 42

E nele.dekeyser@pomwvl.be


Via het EFRO-project 'Mensgerichte Ondernemers' willen de POM West-Vlaanderen en OC West, met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie West-Vlaanderen, de groeiende groep van ondernemers die de mens centraal zetten, ondersteunen bij de opstart en uitbouw van hun onderneming en sensibiliseren over het belang van ondernemersvaardigheden. Het project loopt van 01/03/2019 tot 28/02/2021. Het totale projectbudget bedraagt € 293.000, waarvan € 117.200 gefinancierd wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Start&GOPB.png
logo's z Vl.png