Nieuws en Events

Stoef met jouw lokale winkelier en win

Nieuws OC West 26.04.2021

OC West zoekt opnieuw ambassadeurs voor de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Meer dan 400 winkeliers stelden zich kandidaat. Het grote publiek kan stemmen op en stoefen met hun favoriete lokale handelaar van 26 april t.e.m. 25 mei.

POST INSTAGRAM   IK KOOP LOKAAL 2021 B2C

Lokaal kopen belangrijker dan ooit

Met de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ streeft OC West naar sterke handelskernen met zowel een offline als online gediversifieerd aanbod én een eigen identiteit. Jean de Bethune, voorzitter van OC West: “De coronacrisis toonde aan hoe belangrijk lokale handelaars voor onze maatschappij zijn. Lokaal kopen kreeg heel wat aandacht maar tegelijkertijd gebeurden er heel wat aankopen bij buitenlandse webshops. Met deze actie willen we, nu meer dan ooit, lokale winkeliers een hart onder de riem steken en het belang van lokaal kopen in de kijker zetten. Zo bouwen we samen aan een sterke lokale economie en investeren we in de plaatselijke gemeenschap.”

Voor de derde keer gaat OC West op zoek naar ambassadeurs van de actie.  Meer dan 400 zelfstandige handelaars stelden zich kandidaat om het gezicht te worden van deze campagne. Ze voeren zo promotie voor hun zaak én voor lokaal kopen. De deelnemende handelaars zijn terug te vinden op www.ikkooplokaal.be.

Stemmen en stoefen

Tot en met 25 mei kan het publiek stemmen op en stoefen met hun favoriete lokale handelaar. Wie stemt of stoeft, maakt kans op leuke prijzen, zoals een weekendarrangement of lokale cadeaubonnen. 

Stemmen kan via www.ikkooplokaal.be, stoefen via sociale media.

Om een geldige ‘stoef’ uit te brengen op Facebook like je de pagina van Ik koop lokaal en post je er een foto van de handelaar of zijn product/creatie, met de hashtag #ikkooplokaal en vernoeming van de handelaar (@naamvandewinkel).

Om te stoefen op Instagram, volg je @ikkooplokaal en post je een foto van de handelaar of product/creatie openbaar op Instagram met vermelding van @ikkooplokaal en @naamvandewinkel en #ikkooplokaal.

Lokale ambassadeurs en één provinciale winnaar

Op 17 juni vindt de finale digitaal plaats. Per deelnemende gemeente wordt uiteindelijk één handelaar bekroond als ‘Ik koop lokaal’-ambassadeur. Vanuit alle finalisten wordt ook een provinciale ambassadeur verkozen. Optiek & Hoorcentrum Christiaens uit Avelgem sleepte in 2020 het provinciaal ambassadeurschap in de wacht en geeft op 17 juni de fakkel door.