Nieuws en Events

Wie wordt het gezicht van Ik koop lokaal?

Nieuws OC West 01.03.2021

OC West gaat dit voorjaar opnieuw op zoek naar ambassadeurs van de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. West-Vlaamse winkeliers die trots zijn op hun kwalitatieve producten, vakkennis en persoonlijke service kunnen zich tussen 1 maart en 1 april kandidaat stellen om ambassadeur van hun gemeente te worden, via www.ikkooplokaal.be.

“Detailhandel vervult een essentiële rol in onze maatschappij en voor onze economie, voor consumenten, inwoners, werknemers en handelaars. De lokale ondernemers moeten elke dag het verschil proberen te maken”, zegt gedeputeerde voor Economie Jean de Bethune. “Met de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ steken we samen met de partners binnen het Europees EFRO-project KISS WEST de West-Vlaamse winkeliers een hart onder de riem en bouwen we aan sterke handelskernen in de deelnemende steden en gemeenten. Deze ambassadeursactie zet het belang van lokaal kopen in de verf. Unieke, lokaal verankerde winkeliers kunnen zich kandidaat stellen om het gezicht te worden van deze campagne. Door deel te nemen maken ze mensen warm om lokaal te kopen én voeren ze promotie voor hun eigen winkel.”

Wie deelneemt ontvangt fysiek en digitaal promotiemateriaal om campagne te voeren. Alle kandidaten prijken ook op de website www.ikkooplokaal.be. Bovendien ondersteunen we deze wedstrijd met een mediacampagne.

Stoef met jouw lokale winkelier en win

Consumenten kunnen van 13 april t.e.m. 11 mei stemmen op en stoefen met hun favoriete lokale handelaar en maken zo kans op leuke prijzen.

Stemmen doen ze via de website www.ikkooplokaal.be, stoefen kan via Facebook en Instagram.

Per deelnemende stad of gemeente zal er uiteindelijk één handelaar tot Ik koop lokaal-ambassadeur verkozen worden.

Provinciale ambassadeur

In juni wordt tijdens de finale ook een provinciale ambassadeur verkozen. In 2020 viel die eer te beurt aan Optiek & Hoorcentrum Christiaens uit Avelgem. Griet Meersschaert van Optiek & Hoorcentrum Christiaens: “Ik raad elke handelaar aan om aan deze actie deel te nemen. Het is een ideale manier om lokale handel te stimuleren en om als groep positief naar buiten te komen. Wij dragen onze titel met trots en zijn benieuwd aan welke ambitieuze handelaar we de titel kunnen doorgeven.”

Banner Ik koop lokaal 2021 - 1080x1080px2.jpg