Welkom bij

Welkom bij OC brugge

Gevestigd in het historische pand Tolhuis, speelt het OC Brugge in op zowel lokale als regionale initiatieven ter bevordering van het ondernemerschap. Op die manier bouwt het OC Brugge mee aan een ondernemersvriendelijk eco-systeem in de regio Noord-West-Vlaanderen.

Het OC Brugge doet dit door zich te ontplooien tot een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar elke
ondernemer uit de regio de link met collega-ondernemers, kennis- en expertisecentra, sector- en ondernemersorganisaties en de diverse overheden kan versterken. Met elke ondernemer wordt zowel de doorwinterde ondernemer, als de starter bedoeld. Het OC Brugge heeft als ontmoetingsplaats niet alleen een
netwerkfunctie, maar tevens een faciliterende rol tot samenwerken, innoveren, initialiseren, incuberen, …

Een specifieke focus wordt gelegd op innovaties in de gezondheidszorg.West-Vlaanderen ontwikkelt extra economische activiteit door een innovatief-kwalitatief antwoord te bieden op de stijgende vraag naar zorg in de
provincie, en met het potentieel om te scoren tot ver buiten de provincie. De aanwezigheid van de koepels Fabriek Zorgeconomie en Trefpunt Zorg zorgt voorexpertise in huis.

Daarnaast is het OC Brugge een KMO-gerichte kennishub waar alle data met betrekking tot de
West-Vlaamse economie bestudeerd en geanalyseerd wordt vanuit de dienst Data Studie en Advies van de POM West-Vlaanderen.

Samengevat zijn de 3 bouwstenen van het OC Brugge

1.      Onderdak voor ondernemers

2.      Aanspreekpunt voor economie

3.      Labo voor innovatie

OCBrugge-6.jpg OCBrugge-24.jpg OCBrugge-29.jpg
PIC .jpg

Provinciaal Informatiecentrum

Op de gelijkvloerse verdieping van het Ondernemerscentrum is het Informatiecentrum van de Provincie West-Vlaanderen gevestigd. Hier kan je terecht voor toeristische en vrijetijdsinformatie, een hapklaar antwoord op al je vragen over de Provincie West-Vlaanderen en het reserveren van rondleidingen voor groepen in het Provinciaal Hof, de Ambtswoning van de gouverneur en het Provinciehuis Boeverbos.

Tel: 0800 20 021 (gratis nummer)

Email: provincie@west-vlaanderen.be

Webiste informatiecentrum