Welkom bij

Welkom bij OC Brugge

Gevestigd in het historische pand Tolhuis, speelt het OC Brugge in op zowel lokale als regionale initiatieven ter bevordering van het ondernemerschap. Op die manier bouwt het OC Brugge mee aan een ondernemersvriendelijk eco-systeem in de regio Noord-West-Vlaanderen.

Het OC Brugge doet dit door zich te ontplooien tot een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar elke ondernemer uit de regio de link met collega-ondernemers, kennis- en expertisecentra, sector- en ondernemersorganisaties en de diverse overheden kan versterken. Met elke ondernemer wordt zowel de doorwinterde ondernemer, als de starter bedoeld. Het OC Brugge heeft als ontmoetingsplaats niet alleen een
netwerkfunctie, maar tevens een faciliterende rol tot samenwerken, innoveren, initialiseren, incuberen, …

Een specifieke focus wordt gelegd op innovaties in de gezondheidszorg. West-Vlaanderen ontwikkelt extra economische activiteit door een innovatief-kwalitatief antwoord te bieden op de stijgende vraag naar zorg in de provincie, en met het potentieel om te scoren tot ver buiten de provincie. De aanwezigheid van de Fabriek Zorgeconomie zorgt voor expertise in huis.

Daarnaast is het OC Brugge een KMO-gerichte kennishub waar alle data met betrekking tot de West-Vlaamse economie bestudeerd en geanalyseerd wordt vanuit de dienst Data Studie en Advies van de POM West-Vlaanderen.

Samengevat zijn de 3 bouwstenen van het OC Brugge

1.      Onderdak voor ondernemers

2.      Aanspreekpunt voor economie

3.      Labo voor innovatie

Reserveer een vergaderzaal in Ondernemerscentrum Brugge
OCBrugge-6.jpg OCBrugge-24.jpg OCBrugge-29.jpg