Blijf op de hoogte

Nieuws en Events

Event OC West 17.02.2023

Voorjaarstreffen lokale economie 2023

Op vrijdag 17 februari 2023 vindt het Voorjaarstreffen Lokale Economie plaats in Kortrijk. Deze editie koppelen we aan het slotevent van het project KICK. Graag lichten we de projectresultaten toe, met toepassingen voor grote en kleinere kernen en werpen we een blik op de toekomst voor de detailhandel in de West-Vlaamse steden en gemeenten.

lees verder
Nieuws OC West 25.01.2023

Lokaal aanbesteden wordt makkelijker

Jouw lokaal bestuur wil ongetwijfeld ook aanbesteden in eigen gemeente of regio!? Zo stimuleert het immers het lokaal ondernemerschap!

lees verder
Nieuws OC West 15.11.2022

Smaak in al z’n facetten

Tijdens Week van de Smaak, van 19 tot 27 november 2022, ontdek je 'smaak' in al z'n facetten. Laat je verwonderen door de exposities van topniveau of ervaar nieuwe smaken tijdens één van de vele workshops. Geniet daarna van een heerlijk gerecht of drankje in het nieuwe pop-uprestaurant GOUST of de koffie- en wijnbar.

lees verder
Nieuws OC West 11.10.2022

Sterkere handelskernen dankzij ‘proeftuinen detailhandel'

Samen met vijf West-Vlaamse gemeenten, die kampten met een specifieke uitdaging op vlak van detailhandel, experimenteerden OC West, Provincie West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderende afgelopen twee jaar met zogenaamde ‘proeftuinen detailhandel’. De resultaten werden op 11oktober toegelicht en gebundeld in een publicatie.

lees verder
Nieuws OC West 05.09.2022

OC West zet mee schouders onder 'Week van de Smaak'

Vanuit OC West zetten we, na light edities in 2020 en 2021, weer volop de schouders onder de 'Week van de Smaak'. Onder het thema 'Samen smaakt beter' worden van 21 tot 27 november tal van activiteiten georganiseerd.

lees verder
Nieuws OC West 08.06.2022

Rapporten Detailhandel 2022 beschikbaar

Het vernieuwde Rapport Detailhandel, met o.a. inbreng van de dienst DSA van POM West-Vlaanderen, is gepubliceerd op provincies.incijfers.be. Met dit rapport beschik je over de meest recente cijfers inzake het detailhandelsaanbod in je stad of gemeente.

lees verder
Nieuws OC West 02.06.2022

57 nieuwe 'Ik koop lokaal'-ambassadeurs

Voor de vierde maal gingen we binnen de campagne ‘Ik koop lokaal’ op zoek naar ambassadeurs. In 57 West-Vlaamse gemeenten werd een lokale winkelier verkozen. Atelier P. uit Torhout kroonde zich tot Provinciaal Ambassadeur van de campagne.

lees verder
Nieuws OC West 01.04.2022

Detailhandelsbeleid met toekomstgerichte visievorming en samenwerking centraal op Voorjaarstreffen Lokale Economie

Op het Voorjaarstreffen Lokale Economie gaven OC West en POM West-Vlaanderen een toelichting bij hun aanbod voor de West-Vlaamse lokale besturen en de realisaties van het EFRO-project KICK. Retailexpert Gino Van Ossel gaf zijn inzichten over de nieuwe consument, die mee het detailhandelsbeleid van een stad of gemeente vorm geeft.

lees verder
Nieuws OC West 10.01.2022

Vacature community- en eventmanager

Met de fysieke aanwezigheid van een ondernemerscentrum in Brugge, Kortrijk en Roeselare dragen we bij tot een positief en stimulerend klimaat om in te ondernemen. Het is de taak van OC West om van deze locaties bruisende sites te maken. Hiervoor zoeken we twee voltijdse community- en eventmanagers. Heb je voeling met de ondernemerswereld en ben je een geboren netwerker en organisator? Dan zoeken we jou!

lees verder
Nieuws OC West 07.01.2022

Wat doet de detailhandelscoach?

Liederik Cordonni is sinds mei 2020 de eerste detailhandelscoach in de provincie West-Vlaanderen en vertelt over de inhoud van zijn job, de uitdagingen die eraan verbonden zijn en de voldoening die hij eruit haalt.

lees verder
1 - 10 van 46