Nieuws en Events

Start&GO: de Provincie groeit mee met haar ondernemers

Nieuws OC West 04.06.2018

West-Vlaanderen heeft de beste grond om te ondernemen. Met Start&GO, de opvolger van Actie voor Starters, halen we met een uitgekiend en eigentijds aanbod alles uit de kast om ondernemerszin zoveel mogelijk aan te moedigen. Eenmaal gestart met je eigen zaak kan je rekenen op de beste begeleiding door een sterk uitgebalanceerd partnerschap.

Tien jaar geleden startte het initiatief ‘Actie voor Starters’ om ondernemerszin in onze provincie te stimuleren. Een decennium lang hebben heel wat jonge ondernemers dankzij dit initiatief hun droom kunnen waarmaken om een eigen zaak uit te bouwen. Maar de tijd staat niet stil, het starterslandschap verandert, net als de noden van een ondernemer. Ook de behoeften van een jonge zaakvoerder zijn na een paar jaar niet meer dezelfde als bij zijn opstart. Om een antwoord te bieden aan al deze uitdagingen onderwierpen de POM en OC West het aanbod aan een grondige update.

Met Start&GO – GO staat voor Groeien en Ondernemen – gaan we dus een stapje verder. Met een meer uitgebreid aanbod mikt Start&GO niet alleen op de prestarter en de startende ondernemer, maar ook meer en meer op de groeiers. De gedrevenheid en het sterke partnerschap, kenmerkend voor Actie voor Starters, blijven onveranderd. Samen met UNIZO, VOKA, Syntra West en Starterslabo, zetten we verder in op het uitbouwen van een netwerk van mogelijkheden voor de West-Vlaamse ondernemer. En die mogelijkheden zijn écht wel legio. Zo krijgen prestarters de kans om een weekend lang met Franse en Waalse compagnons te brainstormen. Start-ups en scale-ups kunnen praktische workshops volgen om het pitchen voor een jury van ondernemers en investeerders voor te bereiden. Gevestigde ondernemers kunnen hun creativiteit aanscherpen op inspiratietour naar bijvoorbeeld Rijsel of Berlijn. Samenwerken over de grenzen heen wordt ook makkelijker dankzij concrete matchmaking events met kmo’s uit het Verenigd Koninkrijk of Noord-Frankrijk. Ook kan je altijd bij Start&GO aankloppen voor advies op maat door een multidisciplinair team van experten.

Start&GO is er voornamelijk voor ondernemers wiens zaak tussen 0 en 5 jaar jong is. Dankzij de krachtenbundeling van alle partners krijgen ondernemers (in spe) met Start&GO in West-Vlaanderen één aanspreekpunt voorgeschoteld dat direct voor de juiste ondersteuning of een correcte doorverwijzing naar de juiste partner zorgt. Eenmaal geregistreerd op de website van Start&GO behoor je als ondernemer tot een actieve community van meer dan 2000 gelijkgestemde zielen en krijg je toegang tot een gevarieerd aanbod van meer dan 75 activiteiten per jaar, o.a. netwerkmomenten, opleidingen, coaching… Daarnaast beschikt de POM West-Vlaanderen ook over 17 werkpanden waar startende ondernemers aan interessante voorwaarden een kantoor of atelier kunnen huren.

Wil je ook groeien en ondernemen in West-Vlaanderen?
Registreer je hier

Bekijk hier de sfeerbeelden van het Kick-off event.